Общи условия за изплзване на карти за подарък Peek & Cloppenburg EOOD

  

1. Обхват на приложение

Карти за подарък („Карта за подарък“), закупени от Peek & Cloppenburg EOOD („P&C“), се използват изключително въз основа на тези общи условия за използване („Условия за използване“).

2. Използване на картата за подарък

a)     Картата за подарък може да бъде използвана в България и във всички други европейски търговски обекти („Магазини“) на „Peek & Cloppenburg*“ или „ANSON'S“.

* В Германия има две независими компании Peek & Cloppenburg със седалища в Дюселдорф и Хамбург. В Германия картата за подарък може да бъде осребрена само в клоновете на Peek & Cloppenburg B.V. & Co. KG, Дюселдорф, които в момента могат да бъдат намерени на следните места:

Ашафенбург, Аугсбург, Бад Хомбург, Бергиш Гладбах, Берлин, Бохолт, Бон, Дортмунд, Дюрен, Дюселдорф, Ерланген, Ешвайлер, Есен, Франкфурт на Майн, Гисен, Хаген, Хале (Заале), Хам, Ханау, Хилден, Хомбург, Хюрт, Кайзерслаутерн, Карлсруе, Кобленц, Кьолн, Лайпциг, Леуна-Гюнтерсдорф, Леверкузен, Лудвигсхафен, Люнен, Майнц, Манхайм, Мьонхенгладбах, Мюлхайм ан дер Рур, Мюнхен, Ной Изенбург, Нойнкирхен, Нойс, Оберхаузен, Потсдам, Реклингхаузен, Регенсбург, Розенхайм, Саарбрюкен, Саарлуи, Зиген, Щутгарт, Зулцбах (Таунусус), Тройсдорф, Улм, Вирнхайм, Вайтерщат, Вайл ам Рейнн, Висбаден, Вилдау и Вупертал.

Актуален списък с местоположения на обекти е достъпен на peek-cloppenburg.de/de/stores.

Изключено е използване в Румъния и Сърбия.

b)     Картата за подарък се използва в някой от магазините като част от процеса на плащане чрез представяне на картата за подарък на касата. След това сумата, резервирана от картата за подарък, ще бъде автоматично приспадната от сумата за плащане.

c)     Няколко карти за подарък могат да бъдат използвани при една покупка, но има ограничение до максимум 5 карти.

d)     В случай на трансгранично използване във валута, различна от евро, се прилага обменният курс, публикуван от Европейската централна банка (ЕЦБ) в деня използване на картата.

3. Покупка на стоки

Картата за подарък може да бъде използвана за покупка на стоки, предлагани в посочените магазини. Изключение са стоки и услуги, предлагани в кафенетата на магазините.

4. Баланс

(Остатъчният) баланс по картата за подарък, може да се види чрез сканиране на QR кода, отпечатан върху картата за подарък, или директно на peek-cloppenburg.bg/giftcard. За да направите това, 13-цифреният номер на картата за подарък и 6-цифреният ПИН също трябва да бъдат въведени в съответното поле. Може да се направи справка за баланса на картата за подарък и на касите в магазините.

5. Валидност на картата за подарък

Картата за подарък може да бъде използвана в рамките на 3 години от закупуването ѝ.

6. Загуба или кражба на картата за подарък

P&C не носи отговорност за загуба или кражба на картата за подарък. Когато използвате карта за подарък, няма проверка за легитимност, т.е. всеки, който използва картата за подарък, може да използва кредита, свързан с картата за подарък. 

7. Сумата в картата за подарък не може да бъде заменена за парични средства Не се извършва пълно или частично изплащане на (остатъчния) баланс по картата за подарък.

  

8. Възстановяване на сумата при връщане на стока

При връщане на стоки, платени с карта за подарък, се прилага следното:

a)     Ако стоките са платени изцяло с карта за подарък, възстановяването ще бъде извършено стъпка по стъпка, когато стоките бъдат върнати, чрез издаване на нова карта за подарък (покупната цена, първоначално платена за стоките).                     

b)     Ако е използвано друго средство за плащане при закупуване на стоки в магазина – в допълнение към картата за подарък – възстановяването ще бъде извършено в пълен размер при връщане на стоките (покупната цена, първоначално платена за стоките).